Välkommen till Nyköpings Filmstudio!


Här nedan ser du vilka filmer vi visar denna termin! Om du klickar på respektive bild kan du titta på en trailer till filmen!

Filmerna börjar kl 18.30 om inget annat anges. Insläpp i salongen sker ca 30 minuter före filmstart.


Filmer Höstterminen 2019

Du kan titta på en trailer om filmen genom att klicka på affischen.

27/8 Woman at war
Benedikt Erlingsson / Island / 2018 / 101min / Börjar 18,30
Islands Oscarsbidrag 2019 är en härlig dramakomedi om en David och Goliat strid. Halla har börjat få misstänksamma blickar. Men kan denna ensamstående, harmlösa körledare vara den omtalade ekoterroristen?
10/9 Saknaden
Andrej Zvjagintsev / Ryssland, Fra, Ty, Belgien / 2017 / 127 min / Börjar 18,00
Vi tar tidigare sett Återkomsten och Leviatan av Zvjagintsev. Den här gången får vi möta ett par i skilsmässa, som inte bryr sig mycket om sin son, förrän den dag han försvinner. Fint berättad historia, vackert foto.
17/9 Transit
Christian Petzold / Tyskland, Frankrike / 2018 / 100 min / Börjar 18,30
En ung man på flykt undan nazisternas ockupation kommer till Marseille. Med hjälp av en falsk identitet tar han sig vidare. Hans nya jag, som författare, snärjer honom och mötet med en kvinna ökar problemen.
1/10 Beskyddarna
Xavier Beauvois / Frankrike Schweiz / 2017 / 138 min / Börjar 18,00
Bedövande vackra bilder ramar in ett sinnrikt drama från första världskriget. Vi befinner oss på en gård där två familjers kvinnor i olika åldrar håller igång verksamheten när männen krigar.
8/10 The death of Stalin
Armando Iannucci / UK, Fra, Bel, Kan, USA / 2017 / 107 min / Börjar 18,30
Det kan vara knepigt att framföra svåra budskap. Att ge rum för skratt underlättar. Så är fallet i denna fina satirkomedi över den turbulenta tiden kring Stalins död, där vi får följa den innersta kretsen. Bland mycket skratt finns också historiens allvar.
22/10 Bränd
Lee Chang-dong / Sydkorea / 2018 / 148 min / Börjar 18,00
Först tror man lätt att det här är ett enkelt triangeldrama, välspelat och med vackert foto. Men under ytan döljer sig något mycket mer komplext, och utvecklingen från drama till thriller går så långsamt att man knappt märker att det händer.
5/11 När fjärilarna kommer
Tolga Karacelik / Turkiet / 2018 / 117 min / Börjar 18,15
Tre syskon som vuxit ifrån varandra - hör av sin pappa som vill att de ska komma hem. Det blir en roadtrip, med lite fel good och lite svärta. En resa både till hembyn på den turkiska landsbygden och till sina rötter.
12/11 Leave no trace
Debra Granik / USA / 2018 / 108 min / Börjar 18,15
Will och hans dotter lever sedan många år ett harmoniskt och isolerat liv i en skogspark utanför Portland, Oregon, tills de upptäcks. Efter försöker att anpassa sig, beslutar de sig för en farlig resa tillbaka till vildmarken på jakt efter fullständig frihet.
26/11 If Beale Street could talk
Barry Jenkins / USA / 2018 / 119 min / Börjar 18,15
Denna film om kärlek i ett rasistiskt system är som en melankolisk soulballad. Hennes religiösa mamma och det riggade systemet står i vägen för ett ungt pars kärlek i Harlem.
3/12 Aniara
Pella Kagerman och Hugo Lilja / Sverige, Danmark / 2019 / 100 min / Börjar 18,00
Harry Martinsons lyriska undergångssaga filmas för första gången. Jorden är ödelagd av krig och miljöförstöring. Aniara är ett av alla de rymdskepp som ska ta människorna till en ny planet. Men farkosten kommer ur kurs.Ej valda filmer

Du kan titta på en trailer om filmen genom att klicka på affischen.

Girl
Lukas Dhont / Belgien Nederländerna / 2018 / 105 min
Lara är 15 år. Den hårda balettskolan är inte lätt för någon, men blir ännu värre om man som Lara har kommit in sent i konstarten, ligger långt efter sina klasskamrater och dessutom är född pojke.
Leto
Kirill Serebrennikov/ Ryssland / 2018 / 126 min
Glöm elegans, sobra uttryck och subtilt berättande. Här landar vi i Leningrads musikaliska undergroundscen och det är 80-tal. Bland om rock, kärlek och uppror. Allt med en spirande perestrojka i bakgrunden.
Ansikte
Malgorzata Szumowska / Polen / 2018 / 91 min
En ung man blir efter en olycka den första i landet som får en ansiktstransplantion. Ett skruvat och symbolladdat drama om yta och identitet. En satir över ett Polen som allt oftare utmålas som korrupt och intolerant.
Goliat
Peter Grönlund / Sverige / 2018 / 88 min
Kimmi är bosatt i en liten bruksort någonstans i Sverige. Han förväntas ta över försörjningsansvaret för familjen och även de kriminella affärerna när pappa hamnar i fängelse. Realistiskt vardagsdrama på dialekt!
Pichkus dröm
N Madhab Panda, Roshni Nadar Malhortra / Indien / 2018 / 114 min
Det finns en sak Pichku drömmer om – en toalett som är fräsch och där han får vara ifred. Men i den indiska slummen är det en mer av en lyx än en rättighet att ha tak över huvudet när man uträttar sina behov.
Dogman
Matteo Garrone / Italien / 2019 / 95 min
I en av Roms förort driver Marcello en hundsalong. Han vill helst ägna sin tid och kraft åt sin dotter och hundarna men tvingas in i allt grövre kriminalitet. Men Marcello vill ta sig ur – kosta vad det kosta vill.
The Kindergarten teacher
Sara Colangelo / USA / 2018 / 88 min
Här spelar Maggie Gyllenhaal en intellektuellt svältfödd förskolepedagog som tror sig upptäcka ett litterärt underbarn. Magiskt om längtan efter ett vackrare, mer poetiskt liv.
Vice
Adam McKay / USA / 2018 / 134 min
Skrämmande roligt om dem amerikanska politikens skugglike eminens Dick Chaney. Vice är storartad underhållning samtidigt som den får en att känna sig lite mer politiskt utmanad än vanligt.
Under en öppen himmel
Paul Dano / USA / 2018 / 104 min
Starkt och stiligt drama efter romanen Löpeld, om 14-årige Joe och hans föräldrar i början av 60-talet. Föräldrarna brottas med förväntningarna kring kärnfamiljen och vad de själva behöver i livet.Vi rekommenderar ett par websidor där det finns mycket matnyttigt att läsa om film:
Kritiker.se
Film.nu
IMDB
MovieZine

nykopingsfilmstudio(a)gmail.com