Välkommen till Nyköpings Filmstudio!


Här nedan ser du vilka filmer vi visar denna termin! Om du klickar på respektive bild kan du titta på en trailer till filmen!

Filmerna börjar kl 18.30 om inget annat anges. Insläpp i salongen sker ca 30 minuter före filmstart.


Filmer Höstterminen 2019

Håll utkik här efter höstens filmschema! Det dyker upp så fort vi har verifierat allt med berörda parter!
Filmer Vårterminen 2019

Du kan titta på en trailer om filmen genom att klicka på affischen.

22/1 Nothing like a dame
Roger Mitchell / England / 2018 / 83 min / Betyg 3,2
Regissören bjuder in den brittiska nationens ädlaste aktriser till ett hus på landet. Judi Dench, Maggie Smith, Joan Plowright och Eileen Atkins samlas för ett öppenhjärtigt samtal om karriär, män, åldrande bland annat.
29/1 Charmören
Milad Alami / Danmark, Sverige / 2017 / 100min / Betyg 3,5
Iranska Esmail håller på att bli utvisad från Danmark och kämpar för att få stanna. Strategin är att hänga på barer i hopp om att hitta en dansk kvinna att gifta sig med. Tiden håller på att rinna ut och det förflutna är honom hack i häl.
12/2 Allt för min son
Xavier Legrand / Frankrike / 2018 / 94 min / Betyg 4,2
En familj befinner sig mitt i ett skilsmässokrig där skyttegravarna är bråddjupa. Det här är en realistisk thriller som smärtsamt skildrar våld i nära relationer. Men också en varm hyllning till ett fungerande civilsamhälle.
26/2 C'est la vie
Olivier Nakache, Eric Toledano / Frankrike / 2017 / 116 min / Betyg 3,8
En glimrande fransk komedi om vad som kan ske bakom kulisserna på ett bröllop, utan överspel eller karikering. Under ledning av den erfarne och ambitiöse festfixaren Max, fint gestaltad av Jean-Pierre Bacry, kan inget gå fel. Eller?
5/3 Mannen som lekte med elden
Henrik Georgsson / Sverige / 2018 / 99 min / Betyg 4,0
Georgsson berättar vackert om ett smutsigt politiskt 80-90-tal och Stieg Larssons envetna kartläggning av högerextremister. Filmens stora förtjänst är hur han ändå landar mitt i vår egen tid precis efter valet hösten 2018.
19/3 ÅRSMÖTE + The party
Sally Potter / Storbritannien / 2017 / 71 min / Betyg 3,6
Janet har en liten tillställning för sina närmsta vänner för att fira sin nya roll i partiet som minister. Allt går, nästan, som planerat tills hennes man Bill avslöjar två stora hemligheter. Innan kvällen är över har glas krossats, pistoler riktats och blod spillts.
26/3 Teheran Tabu
Ali Soozandeh / Österrike, Tyskland / 2017 / 96 min / Betyg 3,3
I sin strävan efter frihet och lycka tvingas några personer i Teheran Iran, att bryta mot samhällets förtryckande regler. Starkt och vackert animerat drama som jämförts med Persepolis och Waltz with Bashir.
2/4 Roma - EXTRAVISNING!
Alfonso Cuarón / Mexiko, USA / 2018 / 135 min / Betyg 4,2
Filmen är den Oscarsbelönade regissören och manusförfattaren Alfonso Cuaróns mest personliga film hittills. I filmen får vi möta Cleo (Yalitza Aparicio), en ung kvinna som jobbar som hushållshjälp hos en familj i medelklassområdet Roma i Mexico City. Cuarón hämtar inspiration från sin egen barndom i denna kärleksfulla hyllning till dem kvinnor som uppfostrade honom, och han skapar ett levande och känsloladdat porträtt av familjeproblem och samhällsklasser mot bakgrund av 1970-talets politiska omvälvningar.
9/4 Allt du önskar kan du få
Paolo Genovese / Italien / 2017 / 105 min / Betyg 2,9
På en stor restaurang sitter den mystiske L’uomo och tar emot folks önskningar. L’uomo kan förverkliga allas önskningar – men han kräver alltid något i gentjänst. Något som är mycket, mycket mer kostbart än pengar, och ytterst farligt …
23/4 Shoplifters
Hirokazu Koreeda / Japan / 2018 /121 min / Betyg 4,0
Koreedas senaste film varav vi bland annat har visat Still walking och Sådan far, sådan son. Ett japanskt par med dålig ekonomi försöker klara sin situation med snatteri. En tonåring som de tar hand om kanske blir en lösning.
7/5 Förolämpningen
Ziad Doueiri / Libanon / 2017 / 112 min / Betyg 4,3
Den palestinska flyktingen Yasser är byggförman i ett hus där de boende är kristna libaneser. Bland dessa finns mekanikern Toni och hans gravida fru. De två männen utbyter förolämpningar och när det blir rättsfall av konflikten konfronteras båda med sina egna fördomar.Ej valda filmer

Du kan titta på en trailer om filmen genom att klicka på affischen.

Det var en gång i Tyskland...
Sam Garbarski / Tyskland, Luxemburg, Belgien / 2018 / 102min
David Bermann och hans judiska vänner har överlevt kriget och nazismen och drömmer om Amerika. Men hur ska de få råd? De börjar sälja sängkläder, paketerade med en underhållande historia.
The miseducation of Cameron Post
Desiree Akhavan / USA / 2018 / 90 min
16-åriga Cameron bor med sin moster och har ett förhållande med skolans snyggaste tjej. Hon blir skickad till ”God`s Promise” ett slags konverteringsläger. Men kan man trycka ner sin sanna identitet.
Lycklig som Lazzaro
Alice Rohrwacher / Italien , Schweiz, Frankrike, Tyskland / 2018 / 125 min
Lazzaro arbetar på en italiensk tobaksodling – under närmast livegna förhållanden. När ägarinnans son iscensätter sin egen kidnappning blir de vänner.
Jimmie
Jesper ganslandt / Sverige / 2018 / 90 min
4-åriga Jimmie måste åka på en resa med sin pappa och lämna mamma hemma. Men resan tar aldrig slut och ingen verkar vet vart de ska! Förutom att de är på väg bort från något. I huvudrollerna regissören Jesper Ganslandt och hans son Hunter.
Pyromanen
Erik Skjoldbjærg / Norge / 2016 / 98 min
Samma söndag 1978 som författaren Gaute Heivoll döptes i Finsland kyrkje i södra Norge startade en seriepyroman sin bana i bygden. Från Heivolls skildring av sin barndomstrakt får vi följa hur bygd och folk påverkas av bränderna.
Saknaden
Andrej Zvjagintsev / Ryssland / 2017 / 127 min
En slitig skilsmässa. Grälen är konstanta och lägenheten ska säljas så att paret äntligen kan flytta ifrån varandra. Ingen av dem visar något större intresse för sin son. Inte förrän han en dag försvinner spårlöst.
Mot solnedgången
Naomi Kawasi / Japan, Frankrike / 2017 / 101 min
En fotograf kämpar med förlusten av sin syn och en unga kvinna erbjuder hjälp samtidigt som hon arbetar med sina egna problem. En osannolik vänskap uppstår. Kamerans närbilder, ljuset och ljud används på en finstämt sätt.
Stories of love that cannot belong to this world
Francesca Comencini / Italien / 2017 / 92 min
Litteraturprofessorn Claudia blir galet förälskad i sin kollega och motståndare Flavio. Efter en lång och passionerad relation tar det slut. Med ironi och smattrande dialog illustreras av hur män och kvinnor delar samma känslor, Men hur vi har helt olika sätt att tackla dem.Vi rekommenderar ett par websidor där det finns mycket matnyttigt att läsa om film:
Kritiker.se
Film.nu
IMDB
MovieZine

nykopingsfilmstudio(a)gmail.com